Már nagyon közel vagyunk…

A Funding Goal elérésének kapujában állunk – nagyon izgatottak vagyunk! Hálásak vagyunk mindenkinek az eddigi támogatásokért! Külön szeretnénk köszönetet mondani az eddigi két kiemelt nagykereskedő támogatónknak, és annak a bátor nyomozónak, aki már csatlakozott a beépített ügynökök csapatához. Igazság szerint már előkészítettük a következő Update-et, ami a megvalósulásról szól, de szeretnénk várni vele egy kicsit, míg néhány ezer dollárral meghaladjuk a Funding Goal határát. Amint a “biztonságos zónában” vagyunk, máris jön az első tíz Stretch Goal! Nagyon izgulunk, reméljük, már nem kell rá sokat várni.

De addig is folytassuk a kis kiegészítők bemutatását:

Másvilági fertőzések

Ezzel a modullal ismeretlen eredetű fertőzések szabadulnak a világunkra, és a nyomozóknak mindent meg kell tenniük, hogy a fertőzéseket még azelőtt semlegesítsék, mielőtt a helyszíneket elérik.

A fertőzés kártyákat a fordulók elején, a kultista fázisban húzhatjuk fel. A fertőzés kártyák úgy viselkednek, mintha kultisták lennének: a megjelenés helyszínén felülre kerülnek, és fölöttük is állhatnak más kártyák, akár újabb fertőzések is.

A fertőzéskártyák minden forduló elején, a kultista fázisban eggyel lejjebb vándorolnak a helyszíneken álló kultisták sorrendjében. Ez azt jelenti, hogy helyet cserélnek a sorban alattuk álló kultistával. Egy fertőzés akkor aktiválódik, ha a kártya a kultista fázisban „átlép” a város helyszínére. Ha ez megtörténik, akkor a másvilágból érkező rettegés szétterjed a városban, aminek az egész játékot érintő súlyos következményei lesznek.

A kiegészítővel érkezik egy speciális helyszín, egy titkos laboratórium. Ezen a helyszínen a nyomozók megpróbálhatják kifejleszteni a fertőzés ellenszerét, mielőtt az elérné a várost. Ez úgy történik, hogy egy laboratóriumban tartózkodó nyomozó (ha úgy dönt, hogy a fertőzés ellenszerén akar dolgozni) magához vesz egy tartalék nyomozó kockát, és megpróbálja kidobni a fertőzés kártyán látható szimbólum kombináció első szimbólumát. Ha sikerül, a fertőzés kártyára teszi a kockát. Viszont minden egyes kísérletnek ára van: ha a kockával kidobott szimbólum nem egyezik meg a fertőzés első szimbólumával, az ahhoz a szimbólumhoz tartozó helyszínen álló összes nyomozó kap egy őrületet.

A fertőzést kutató nyomozó annyiszor próbálkozhat a kockadobással, amennyiszer szeretne, illetve igénybe veheti a kockadobások manipulálásához az arra ható tárgyait, karakterképességeit és a rá kijátszott támogatásokat is.

Egy nyomozó körönként csak egy szimbólumot semlegesíthet a fertőzés kártyán. Ha az első megvan, jöhet ugyanígy a következő, akár ugyanabban a körben egy másik nyomozó hozzákezdhet a második, majd a harmadik szimbólum „feltöréséhez” is, de csak sorrendben teljesíthetők ezek a kihívások. Ha mindhárom szimbólumot sikerül lefedni, a fertőzés kártya kikerül a játékból. A nyomozók jutalmul megkapják és eloszthatják egymás között a fertőzés legyőzéséhez használt szimbólumoknak megfelelő trófeákat.

És egy pontosítás a tegnap közzétett Undercover Agent Pledge részleteivel kapcsolatban

Bármennyire is figyelünk minden kommunikációnkra, sajnos a Pledge tartalmának felsorolásából kimaradtak az Add-onok. Ehhez a pledge szinthez természetesen azok is járnak. A Kickstartr oldalon és a Pledge level leírásában is javítottuk a hiányt, de szerettük volna ezt külön meg is erősíteni. Aki tehát szereplőjévé válik a Cultistorm társasjátéknak, nem csak a saját portréját örökítheti meg a játék egyik kártyáján, de mindent meg is kap, ami a Cultistorm projekt részeként megjelenik a kampány során.

Egy bátor ügynök már csatlakozott, 12 hely még kiadó!