Elérkezett az utolsó 24 óra – és ez utolsó kis kiegészítő is a sorban

Holnap ilyenkor véget ér a Cultistorm Kickstarter kampánya. Köszönjük annak a 850 bátor nyomozónak, elkötelezett társasjáték és Lovecraft rajongónak, aki eddig csatlakozott hozzánk és támogatásával lehetővé teszik ennek az álomnak a megvalósulását. Most még izgulunk az utolsó napunkért is, mert minden egyes backer számít, minden bátorítás, támogató hozzászólás, megerősítő visszajelzés és minden dollárnyi támogatás egy-egy építőköve a Cultistorm jövőjének. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy jól gazdálkodjunk a bizalmatokkal és egy nagyszerű játékot adhassunk át nektek.

Nem szeretnénk adósok maradni az utolsó kiegészítő modul bemutatásával sem, ezért következzen a sorban 14. modul bemutatása:

A Rorschach-teszt

Ez egy olyan kiegészítő, amit a Cultistorm egyik novellája ihletett – azaz kivételesen előbb született meg a történet, ami annyira tetszett nekünk, hogy készítettünk belőle egy kiegészítő modult is.

A Rorschach kártyák kultista kártyaként működnek: a játék elején ki kell venni az összeállított kultista pakliból 7 lapot véletlenszerűen, és helyettük be kell keverni a Rorschach kártyákat.

Amikor a kultista fázisban Rorschach kártyát húzunk, azt tegyük félre a tábla mellé.

Minden Rorschach kártyán látható egy szimbólum. Ahhoz, hogy a kártyát inaktiválni lehessen, egy nyomozónak a felkészülési fázisban egy városi helyszín helyett erre a kártyára kell mozognia, és a harci fázisban megpróbálhatja inaktiválni a kártyát. Ehhez egy tartalék nyomozókockával ki kell dobnia a kártyán lévő szimbólumot. Minden egyes próbálkozás 1 őrületbe kerül. természetesen használhat minden olyan képességet, támogatást, tárgyat, hatást, ami a kockadobásokat módosíthatja, mintha egy kultista ellen harcolna, és akárhányszor próbálkozhat egy újabb őrületért.

A Rorschach kártyáknak nincsen játékot befolyásoló hatásuk vagy akciójuk, amíg gyűlnek, voltaképpen még nem történik semmi, és bármikor „megfejthetők”. Azonban ha bármelyik forduló végén egyszerre három aktív Rorschach kártya is játékban van, azonnal megjelenik a kiegészítőhöz kapcsolódó speciális Mérhetetlen Vén. Akit szinte lehetetlen lesz legyőzni, mert a játék egyik legerősebb Véne. Ezt tehát nem érdemes kockáztatni – muszáj a tintafoltokból áradó fenyegetéssel még időben szembenézni.

Természetesen minden Rorschach kártya megkapja a maga történetét a Script Bookban is, és ahogy említettük, ehhez a kiegészítőhöz egy novella is tartozik az Antológiában.