Már csak pár nap van hátra a kampányból, és még hátravan három kiegészítő bemutatása, úgyhogy haladjunk ezzel is:

Dangerous Puzzle module

Ez egy olyan kiegészítő modul, amelyet kifejezetten gyakorlott Cultistorm játékosoknak ajánlunk majd. A játék célja továbbra is az öt helyszín dimenziókapujának lepecsételése a Végjáték lezárásáig, azonban megjelenik egy kiegészítő győzelmi feltétel is, amit szintén teljesítenie kell a nyomozóknak.

Az Ügynökséghez egy ismeretlen eredetű, ám nagy hatalmú kőtábla darabjairól érkeztek hírek, amit meg kell találniuk, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A modulban lévő 6 kőtábla-rész kártyát (Puzzle Cards), valamint a 6 „Váratlan esemény” (Unexpected Event Cards) kártyát keverjük be a tárgypakliba a játék elején. A kutatás nagyon lényeges szerepet kap, mivel a játékosoknak a kőtábla mind a hat darabját meg kell találniuk, mielőtt a játék véget érne.

Amikor a nyomozók megtalálják az első puzzle darabot, az Iszonyat jelző (Terror marker) egyet lép előre. A második darabnál kettőt. A harmadiknál hármat és így tovább. Vagyis a játékosoknak arra kell felkészülniük, hogy az Iszonyat kártyát szó szerint pörögni fognak ebben a játékmódban. A kutatás közben pedig az Idéző szemek mellett a Váratlan esemény kártyák sem sok jóval fognak kecsegtetni. De miért is csodálkoznánk, ez egy Lovecrafti hangulatú játék, amire nem jellemző a könnyen mért happy end.

Ez minden bizonnyal az egyik legnehezebb modul, amit az alapjátékhoz hozzá tudunk tenni – senki ne akarja ezzel bevezetni az érdeklődő barátait a Cultistorm világába, mert ez nem tanulójátékhoz való kiegészítő. Mit kapunk cserébe ennyi iszonyatért és helytállásért? Ha sikerül mégis győznünk, azt a fantasztikus sikerélményt, hogy igen, ezt is meg tudtuk csinálni!

A kőtábla darabjaihoz olyan narratív történeteken dolgozunk, amelyekben a nyomozók egy őrült és vadul száguldó rémálomba csöppennek bele, és folyamatosan újabb és újabb villanásokba (flash) és döntéshelyzetbe kerülnek, amelyek a válaszaiktól függően más és más eseményláncokba vezetik őket. Nagyon izgalmas elképzeléseink vannak, de még van munkánk a kidolgozásukkal. Az biztos, hogy ezek a sztorik egészen más jellegűek lesznek, mint a többi, és mire sikerül összeilleszteni a tábla darabjait, kiderül a kőtábla misztériuma is. Annyit elárulunk, hogy ezért érdemes lesz küzdeni 😉