ŐSI EREKLYÉK KIEGÉSZÍTŐ

Ebben a kiegészítő modulban a nyomozóknak fel kell fedezniük az úgynevezett Massachusetts rejtélyes helyszíneit, hogy megtalálják a másvilági dimenziókba vezető titkos átjárókat. Ha megtalálták, önként át kell menniük ezekbe az ismeretlen világokba, hogy ott megtaláljanak olyan nagyhatalmú ereklyéket, amelyek segítenek nekik a kultisták hadával és a Mérhetetlen Vénekkel szembeni harcaikban.

Az Ősi Ereklyék kiegészítő használatához szükség van a Másvilági dimenziók kiegészítő előkészítésére is, de magát a kiegészítő modult nem használhatjuk az Ereklyékkel együtt, csak a kártyák kellenek belőle!

A kiegészítővel érkezik egy térkép, amelyen 13 helyszín van megjelölve. A nyomozóknak a saját fázisukban lehetőségük van ezekre a helyszínekre elutazni – de maga az utazás is minden útvonalra meghatározott típusú trófeába kerül. Ha egy nyomozó megérkezik egy még nem felfedezett helyszínre, fel kell húznia egyet a képpel lefelé fordított 13 felfedezésjelző közül. Ezek között 6 jelző jelöli a megnyíló dimenzió kapukat. Ha a nyomozó ilyen helyszínt fedez fel, akkor ott (a térkép mellett) véletlenszerűen felfedünk egyet a Másvilági dimenzió kártyák közül, amely azonnal el is nyeli a nyomozót.

A másvilágba elutazott nyomozó ezután húzzon egy ereklye kártyát, amin megtalálja az ereklye megszerzésének feltételeit, amit neki kell teljesítenie, és miután sikerült megszereznie, a társainak Másvilágokra érvényes szabályok szerint vissza kell hoznia őt onnan – ennek a részleteit a tegnapi update-ünkben már bemutattuk.

A megszerezhető ereklyék között van Azathoth könyve (Book of Azathoth), a Pnakotic kéziratok (Pnakotic Manuscripts), R’lyeh kódexe, Elbion könyve (Book of Elbion), Voormish kőtáblái (Voormish tablets) és a Zanthu táblák (Zanthu Tablets). Ezek az ereklék hatalmas segítséget jelentenek a győzelemhez, különösen akkor, ha más kiegészítőkkel együtt játszunk, és egy többszörösen összetett és megemelt nehézségű partira vágyunk. A térképen való utazás pedig egy új réteget ad a játékmenethez is, amit ráadásul a Narratív kiegészítő útközbeni események scriptjeivel és hatásaival is kiegészít, nem beszélve az egyes ereklyék történetével és megszerzésének körülményeivel.