Ártatlan áldozatok

Ebben a kiegészítő modulban a nyomozóknak a „szokásos” kihívásaik teljesítése közepette arra is figyelniük kell, hogy a helyszíneken véletlenszerűen felbukkanó ártatlan polgárokat megvédjék a kultisták befolyásától, akik a sötét szektáikba akarják csábítani őket. Ha nem sikerül megvédeniük őket, csatlakozni fognak a Mérhetetlen Vének szolgáihoz, ami miatt rengeteg további bonyodalom szakadhat a nyomozók nyakába.

Az ártatlan polgár kártyákat a kultista pakliba kell bekeverni. Amikor egy polgár játékba kerül a kultista fázis során, ugyanúgy tegyük fel a helyszínre, mintha kultista lenne, a sorban legfelülre. Ezután rögtön tegyünk a kártyájára annyi áldozat jelzőt, ahány kultista már tartózkodik ugyanazon a helyszínen.

Amint egy újabb kultista kerül játékba egy olyan helyszínen, ahol polgár is tartózkodik, mindig felkerül a polgár kártyájára egy újabb áldozat jelző. Ha egy Mérhetetlen Vén jelenne meg bármelyik helyszínen, az összes játékban lévő polgár azonnal kap egy újabb áldozat jelzőt a kártyájára.

Ha bármelyik polgár kártyájára felkerül a harmadik áldozat jelző, a polgár a kultusz követőjévé válik. Ekkor két dolog történik: egyrészt a polgár kultistává válik, a kártyáját rögtön cseréljük ki egy kultista kártyára, amit a kultista pakli tetejéről húzunk fel. Ezután pedig rögtön léptessük előre a Rettegés jelzőt annyival, ahányadik ártatlan polgár átalakulását nem tudtuk megakadályozni.

Ha a narratív kiegészítővel együtt játsszuk ezt a modult, elolvashatjuk a polgárok rövid élettörténetét, és kétféle befejezést az alapján, hogy sikerül-e megmenteni őket, vagy elnyeli őket a sötétség. Az előzőhöz jutalmak, az utóbbihoz büntetések is fognak kapcsolódni.

A polgárok nem számítanak bele a kultista limitbe, amíg polgárok – viszont amikortól átalakulnak, már igen, és ez igencsak veszélyes lehet, ha a limithatáron mozgunk a játék során.

Ha egy nyomozó olyan helyszínen áll, amelyen ártatlan áldozat is található, lehetősége van egy áldozat jelző levételére egy olyan trófea leadásával, ami a polgár kártyáján szerepel. Egy nyomozó egy körben csak egy áldozat jelzőt vehet le egy polgárról. A nyomozók ezután vagy ezelőtt harcolhatnak is, ha akarnak – akár a polgár átalakulása révén feljövő új kultista ellen is.