Folytatjuk a kis kiegészítők bemutatását, mai témánk:

A SÖTÉT SZERTARTÁSOK KIEGÉSZÍTŐ

A Sötét szertartások kiegészítő egy újabb réteget ad a Cultistorm játékmenetéhez, és egyike azon kevés kiegészítőknek, amelyek a nyomozók játékát teszik könnyebbé, és ezáltal ellensúlyozni tudnak más, a játékot nehezítő modulokat.

A kiegészítő lényegét olyan szertartás kártyák jelentik, amelyeket a nyomozók az akciókártyáik jobb felső sarkában lévő tapasztalati pontjaikkal tudnak „megtanulni”, és azután a játék végéig használni. A szertartásokkal a nyomozók új speciális akciókat kapnak a kultisták és Mérhetetlen Vének elleni harcukhoz, amelyeket fordulónként egyszer használhatnak.

A szertartás kártyáknak van egy elérhető készlete, amely a játék során változik a megtanult szertartások pótlásával és a fordulónkénti egy kártya választható lecserélésével. Ha egy nyomozó szeretne egy szertartást megtanulni az elérhető készletből, akkor fordulónként egy vagy akár több akciókártyát a kezéből ráhelyezhet egy kiválasztott szertartás kártyára. Ez a kártya viszont már nem cserélhető le, amíg a nyomozó meg nem tanulja, azonban arra van lehetőség, hogy ugyanazon szertartást akár egyszerre többen is elkezdjenek tanulni. Természetesen aki leghamarabb összegyűjti a szükséges tapasztalati pontot, azé lesz a tudás és a kártya. Az így tanulásra felhasznált akciókártyáknak csak az XP értéke fog számítani, sem a kártyák szimbólumát, sem a támogatási akcióját nem lehet felhasználni. A játékos a letett kártyák helyett nem is húzhat fel új akciókártyát a kezébe a fordulóban.

A szertartások megtanulásáért a játékosnak legalább annyi vagy több XP értékű kártyát kell letennie a szertartás kártyára, mint amennyibe az kerül. Mindegy, hogy ezt hány forduló alatt teljesíti, de addig az e célra felhasznált akciókártyáit nem veheti vissza.

A sötét szertartások megtanulásának van egy további feltétele is – ez pedig a sötétség erőivel való személyes találkozás átélése. Ahhoz, hogy egy nyomozó szertartást megtanulhasson, legalább 2 kultistát le kell győznie. Ha használjuk ezt a kiegészítőt, a legyőzött kultistákat a játék során nem egy dobópakliba dobjuk, hanem mindenki maga előtt gyűjti az általa megölt kultisták kártyáit. Minden egyes szertartás megtanulásakor ebből a készletből kell két kultista kártyát eldobni.

Minden nyomozó egyszerre csak egy szertartás ismeretének terhét képes elhordozni. Ha a játék során változó szertartás készletből szeretne a meglévő helyett egy újat tanulni, eldobhatja a korábbi kártyáját, de ez a veszteség, a megtagadott sötétség egy állandó őrülettel fog járni számára. Azaz minden eldobott szertartás kártya után egy állandó őrületet kapnak a nyomozók.

A kiegészítővel érkezik minden nyomozó akciókártya készletébe 3 speciális lap is, amelyek támogatási akcióival a szertartások megtanulását segíthetjük, megoszthatjuk egymással a saját szertartásainkat vagy használhatjuk egy társunkét.

Reméljük, tetszeni fog nektek ez a modul is, és szívesen használjátok majd a sokféle nehezítés ellensúlyozására.