A kultisták vihara – egy epikus küzdelem hét állomása

A kampány kiegészítő bemutatása

A Cultistorm kampány kiegészítője hét egymásra épülő történetből áll, amelyek mindegyike kap egy rövid novellát is. Fontos szabály, hogy csak akkor lehet tovább lépni a következő küldetésre, ha az előzőt sikerült teljesíteni, mert az egyes scenáriókban megszerzett tárgyaknak és ereklyéknek, a felfedezett helyszíneknek és speciális trófeáknak szerepük lesz a rájuk épülő későbbi eseményekben.

A kampány kiegészítő egyik fontos eleme, hogy a karakterek nem fix, hanem szabadon összeállítható képességfával rendelkeznek. Ezt egyébként akár a kampányon kívül, más kiegészítőkkel kombinálva is lehet majd használni. Amikor egy nyomozó új képességet fejleszt ki, választhat az összes még rendelkezésre álló, megfelelő szintű képesség lapka közül. A csapat közös feladata, hogy a hetedik scenario végéig valamennyi nyomozó kifejlessze a legmagasabb, 4-es szintű képességét, amely a „Kultuszok mestere” címet viseli – ez az egyik győzelmi feltétele magának a kampánynak.

Az egyes küldetések során a nyomozó karakterek megtartják a tárgyaikat és kifejlesztett képességeiket, viszont az új kalandokat mindig őrület nélkül kezdik. Az egyes küldetések helyszínei előre meghatározottak, és minden helyszínhez tartozik egy kifejezetten a kampányjátékhoz tartozó és a kampány folytatását is meghatározó döntéseket igénylő történet is a Script Book-ban.

Nem szeretnénk spoilerezni a kampány eseményeiről, de egy-egy mondatban összefoglaljuk, mi vár a játékosokra a Cultistorm kampányjátékában. Az természetesen a kampányban is érvényes, hogy az egyes küldetések megnyeréséhez a speciális győzelmi feltételek teljesítése mellett továbbra is le kell pecsételni minden helyszínt – csak ezután lehet tovább lépni a kampány következő fejezetére.

Az első küldetésben a nyomozóknak egy titkokkal és borzalmakkal teljes helyszínre vezető átjárót kell megtalálniuk és megnyitniuk. A kulcsok felfedezése folyamatos nehézségeket fog okozni, azon kívül pedig minden egyes kulcs birtoklása eggyel csökkenti a nyomozó józanságát.

A második küldetésben egy új kultista szekta, az Őrzők (Guardians) jelennek meg az első scenarioban felfedezett új helyszínen. Ezek a kultisták egy hatodik típusú, eddig nem látott szimbólummal rendelkeznek. A nyomozóknak meg kell ölniük mind a hét Őrzőt, hogy megszerezzék az értük kapható speciális trófeákat, ezekre ugyanis szükség lesz a kampány végjátékában. Az őrzők nagyon bosszantó tulajdonsággal rendelkeznek, ami meg fogja keseríteni a nyomozók életét – de muszáj lesz győzniük, mielőtt megjelenik Azathoth, az őrzők által megidézhető Mérhetetlen Vén.

A harmadik történetben a nyomozóknak meg kell küzdeniük a saját démonikus alteregójukkal – ha sikerül, olyan jutalmat kapnak, ami nagy segítséget fog jelenteni a kampány hátralévő részében.

A negyedik küldetés kifejezetten veszélyes lesz, ugyanis egy nagyhatalmú ereklye darabjait kell a nyomozóknak összegyűjteniük – amik azonban nem a mi világunkban, hanem különböző másvilágokban vannak elrejtve. A nyomozóknak ehhez önként át kell lépniük az idegen dimenziókba, ki kell állniuk a próbákat és meg kell szerezniük az ereklye darabjait, s mindeközben meg kell őrizniük az elméjük épségét is.

Az ötödik fejezet egy mindent elsöprő invázió lesz, ahol mindenféle sosem látott kultisták és másvilági lények özönlenek Arkham környékére – ezt a küldetést egyszerűen csak túl kell élni, és be kell zárni azokat a másvilági átjárókat, amelyek kaput nyitottak e sötét invázió előtt.

A hatodik scenarioban a nyomozóknak minden helyszínen fel kell építeniük egy rendhagyó oltárt, amelyek összekapcsolódva véget vethetnek a másvilági teremtmények fenyegetésének. Azonban az oltárok aktiválásakor átszakadnak a világokat elválasztó falak, és a kezdetét veszi a végjáték – a kampány hetedik, végső küzdelme. Ebben a végső harcban kapnak szerepet a hatodik szimbólumú trófeák, a másvilági darabokból összeállított ereklye és a Kultuszok mestere címmel járó hatalom, amellyel minden nyomozónak rendelkeznie kell, ha ezt az utolsó kihívást túl akarja élni.

Reméljük nektek is tetszeni fog a Cultistorm kampány kiegészítője.

Néhány bátorító szó derék nyomozóinkhoz

Kedves nyomozó társaink! Nem tudjuk kifejezni szavakkal, mennyire jó érzés a támogatásotok, köszönjük a rengeteg bátorítást, tanácsot és javaslatot, amit kapunk tőletek!

Szeretnénk, ha tudnátok, hogy miközben megy a kampány, a háttérben tovább dolgozunk. Újabb és újabb hirdetési platformokat keresünk, új csatornákat nyitunk, s reméljük, ezek néhány napon belül újabb lendületet adhatnak a kampányunknak. Már több mint 2000 érdeklődő tett bennünket 48 órás emlékeztetőbe. Mi is támogattunk Kickstarter projekteket, ismerjük a kampányok lélektanát. Sokan szeretnék látni, hogy a projekt az első egy-két nap alatt átlépi a finanszírozási határt, mert úgy könnyebb csatlakozni hozzá. Biztosak vagyunk abban, hogy a Funding Goal átlépése után még sokan fognak csatlakozni hozzánk.

Megértjük, hogy sokan kivárnak még és aggódnak, hogy a projekt nem teljesült rögtön a kezdetén többszörösen, és inkább kivárnak. Tudjuk, hogy első projektes kiadóként keményen meg kell küzdenünk a Kickstarter közösségének bizalmáért. Muszáj küzdenünk és tovább tolnunk a kampányt, hogy felépíthessük a Cultistorm jövőjét, és hisszük, hogy együtt képesek leszünk ezt megtenni.

Valamikor a jövőben talán eljön az a nap és kampány, maikor majd a mi projektünk is az első napokban sokszorosan fog teljesülni, mert felépítettük a hírnevünket – és majd a ki tudja hányadik ilyen nagyszerű kampányunkban emlékezni fogunk mindazokra, akik az utunk kezdetén támogattak, bátorítottak és segítettek az elindulásban.

Büszkék vagyunk rátok, hogy velünk vagytok! Kérünk benneteket, maradjatok velünk, tartsatok ki mellettünk, higgyetek a projektünkben, és mi mindent meg fogunk tenni a hátralévő időben, hogy minél többen legyünk, és együtt célba juttassuk a projektünket.

Holnap szeretnénk új és frissítő elemeket hozzáadni a kampányunkhoz, figyelembe véve a tőletek kapott javaslatokat és kéréseket is.

Köszönjük a támogatásodat!